torstai 20. syyskuuta 2012

Omppumuffinsseja (maidoton)

Viime viikonloppuna saatiin tytön kummit vieraaksi pitkästä aikaa ja sain kehitellä jotain maidotonta kahvipöytään. Nykyään tämä ei ole kyllä kovin suuri ongelma, sen verran hyvin noita maidottomia tuotteita löytyy kaupoista :) Ohjeen nappasin Leivotaan- lehdestä, josta nämä muffinssit löytyy nimellä Pienet omenaleivokset, mutta mielestäni nämä ovat kyllä aika perinteisiä muffinsseja.. Muokkasin hieman ohjetta alkuperäisestä, joten suluissa on alkuperäiset aineet ja määrät. Lisäksi alkuperäisestä ohjeesta puuttui kokonaan jauhot, itse laitoin n. 2 dl vehnäjauhoja mikä oli hyvä määrä taikinaan. Muffinsseista tuli ihanan pehmeitä ja maukkaita. Tarjoiluun sopii hyvin vaniljakastike tai -jäätelö. Meillä muffinssit tarjottiin sunnuntain vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.

reilu 2 dl pieniksi kuutioituja omenanpaloja
1 muna
3/4 dl sokeria
3 rkl sinistä keijua
3/4 tl leivinjauhetta
n. 2 dl vehnäjauhoja
3 rkl sunnuntain vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
(3/4 tl vaniljajauhetta)
(3 rkl vispikermaa)

Kuorrutus
3 rkl siirappia
3 rkl sinistä keijua
1 pussi mantelilastuja

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi.
2. Vatkaa muna ja sokeri. Sulata keiju.
3. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää munasokerivaahtoon voi, vaniljakastike, kuivat aineet ja omenakuutiot.
4. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 15 minuuttia. Kun olet ottanut muffinssit pois uunista, nosta uunin lämpö 250 asteeseen.
5. Sekoita siirappi, voi ja mantelilastut kattilassa. Anna seoksen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia. Seos saa hiukan väriä ja muuttuu juoksevaksi.
6. Lusikoi kuorrutus muffinssien päälle. Paista vielä 3-5 minuuttia kunnes kuorrrutus jähmettyy ja saa kauniin kullanruskean värin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti