tiistai 21. helmikuuta 2012

Vehnärievät

Leipien ohje on jostain lehdestä nappastu, en muista enää mistä. Oon tykännyt nykyään leipoa itse leipää aina silloin tällöin, sitä on mukava myös antaa pienelle lapselle kun tietää ihan varmasti mitä leipä pitää sisällään.




Ohjeesta tulee 3 leipää.

Juuri
25g hiivaa
5 dl vettä
1 rkl sokeria
4 dl hiivaleipäjauhoja

Alustukseen
2 dl ohrajauhoja
n. 5 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
(rasvaa)

1. Hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen veteen, lisätään sokeri ja jauhot.
2. Sekoitetaan vellimäiseksi taikinajuureksi, kulho peitetään leivinliinalla ja annetaan juuren heräillä. Ohjeen mukaan vesihauteessa 10 min, itse jätin pöydälle pariksi tunniksi. 
3. Alustetaan loput jauhot ja suola juureen.
4. Pyöräytetään kolme matalaa leipää ja kohotetaan lämpimässä paikassa 30-40 min.
5. Paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Laskiaispullaa

Pullat tein pakkaseen viime viikolla, tänään pursotin kerman ja laitoin hillon väliin, nam!



Lohiparsakaalipiirakka

Tein iltapalalle lohipiirakkaa hieman muuttaen tätä Kinuskikissan ohjetta . Tuorejuustona käytin Violan omena-piparjuurituorejuustoa ja maidon tilalle laitoin purkillisen kermaviiliä. Parhaimmillaan piirakka oli kunnolla jäähtyneenä.




keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Suklaakakku

Pari viikkoa sitten tein suklaakakkua kavereille.
Sokerikakkupohjan teko oli mulle jokin aika sitten todella vaikeeta, siitä ei vaan saanut millään tasaista ja hyvää, aina uunista tullessa se alkoi lätsähtämään. Löysin netistä ohjeen, millä en ole ainakaan vielä saanut pohjaa epäonnistumaan! Ikävä kyllä en muista mistä ohjeen löysin.
Kakkupohjan tein 3 munasta, jotka punnitsin. Munien kannattaa olla huoneenlämpöisiä, itse usein "lämmitän" jääkaappikylmiä munia hetken aikaa lämpöisessä vedessä. Sen jälkeen munien paino kerrotaan 0,7:llä, josta saadaan sokerin sekä jauhojen paino. Tummaan pohjaan punnitsin jauhot niin, että laitoin ensin kippoon pari ruokalusikallista kaakaojauhetta ja sen jälkeen vehnäjauhoja sen verran että vaaka näyttää sen munien paino x0,7.

Mieli teki kokeilla jotain uutta täytettä, joten päädyin kokeilemaan marianne-rahkaa.
½ prk flora vispiä
½ prk maitorahkaa
n. ½ pussia marianne-crushia
Täytteestä tuli tosi hyvä!


Päällisen + sivupursotukset tein suklaakermasta
1 prk flora vispiä
100 g suklaata sulatettuna

Reunoille vielä ripoteltuna mariannerouhetta.


Kukat on sokerimassaa, joihin tupsuteltuna kristallitomua. Suklaaspritsejä ajattelin taas kokeilla ja ei, ne ei onnistunut taaskaan..




maanantai 6. helmikuuta 2012

Juustokakkua viikonloppuvieraille

Tilasin tutustumispätkän Leivotaan-lehteä ja viime viikolla ensimmäinen numero saapuikin postilaatikkoon. Lehti oli täynnä uusia ihania ohjeita ja heti ensimmäisellä sivulla oli tämä sitruunaisen juustokakun ohje http://blogit.mtv3.fi/elamamakeaksi/2012/02/02/sitruunainen-juustokakku/. Kakku oli todella hyvää ja viimeiset palat syötiin eilen vaalilähetystä seuraten iltakahvin kaverina.
 


sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Aika aloittaa leivontabloggailu.. :)

Mielenkiinnolla olen pitkään selaillut monia ihania leivonta-/kakkublogeja, joiden innoittamana itsekin voin sanoa alkaneeni harrastaa leivontaa. Arjen touhujen keskellä on välillä ihanaa saada rentoutua leipomisen parissa. Kovasti myös yritän väkerrellä kakkuihin koristuksia, mutta varsin aloittelija siinä hommassa kyllä olen. Nyt ajatuksena perustaa oma blogi, mihin saisi ohjeet näppärästi talteen.

Aiempia leipomuksiani