torstai 28. maaliskuuta 2013

Jauhelihakierteet (maidoton)

Nämä jauhelihakierteet olikin vielä postaamatta tytön synttäreiltä. Taikinan ohjeen löysin Niinula-blogista. 

Taikina
1½ dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 rkl tomaattipyrettä
5-6 dl vehnäjauhoja
½ dl juoksevaa margariinia
Täyte
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 prk tomaattipyrettä
2 kynttä valkosipulia
1 dl Nordic Ruoka kasvirasvasekoitetta (linkissä kuva purkista)
1 tl chilitahnaa
mausteita (suola, pippuri, pizzamauste)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja tomaattipyre. Lisää jauhot ja margariini ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota puolisen tuntia liinalla peitettynä. 
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle puolet jauhelihatäytteestä. 
Kääri rullalle. Leikkaa rulla paloihin. Tee samoin toiselle taikinan osalle. Voitele kierteiden pinta munalla. Nosta kierteet leivinpaperin päälle pellille. 


Paista 225-asteisessa uunissa n.15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti