tiistai 17. joulukuuta 2013

Jouluinen syntymäpäiväkakku

Tämänmoinen joulutähdillä koristeltu syntymäpäiväkakku lähti sunnuntaina tilaukseen. Pohjana 4 munan sokerikakkupohja ja täytteenä kuningatartäyte. Päälliset laktoositonta vispikermaa ja koristeet sokerimassaa. Vielä kun riittäisi aikaa ja energiaa tuohon parempien kuvien ottamiseen..






sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulukuun sly-paketti

Hurjaa, se on jo joulukuu ja meillä ainakin aattoa odotellaan aika jännittyneissä tunnelmissa jo nyt! Perjantaina sain sly-pakettini, mutta nyt ehdin sitä postailemaan. Paketti olikin oikein runsas ja monipuolinen.

Sisältö:
- käsinkirjoitettu kirje ja kortti
- reseptit luumurahkaan ja täytettyihin ruisnappeihin
- karkkikeppejä
- ruisnappeja
- luumumarmeladia
- kakkuvuoka (tälläistä ei löytynytkään itseltä, kivan erilainen)
- talipalloja (joita tyttö ehtikin ihmettelemään kun kuvaa otin :D)
- taateleita (en ole koskaan kokeillut, täytynee ehkä joulun aikaan testata)
- paketti omaan hemmotteluun (myönnetään, avasin jo malttamattomana paketin ja sieltä löytyi vaniljan tuoksuista käsi- sekä vartalovoidetta)

Kiitokset parilleni ihanasta joulukuun paketista, tuotteet ja reseptit tulee varmasti käyttöön ja kokeiluun :)



torstai 5. joulukuuta 2013

Suppilovahveropiirakka ja granaattiomena-halloumisalaatti

Ostin viime viikolla ensimmäistä kertaa granaattiomenan ja ajattelin että kokeillaan nyt jotain ihan uutta. Lueskelin netistä erilaisia ohjeita ja olikin mielenkiintoista huomata miten paljon kaikkea hyvää tuo granaattiomena sisältää. Se oli mm. muinaisten egyptiläisten pyhä kasvi. Lisäksi granaattiomena sisältää enemmän antioksidantteja kuin mustikka tai karpalo, kuituja, vitamiineja, rautaa, foolihappoa ja kaliumia. Suosittelen tutustumaan kyseiseen hedelmään, siemenet oli todella herkullisia salaatin joukossa ja antoi salaatille kaunista punaista väriä piristykseksi!



Salaatin kaveriksi tehtiin suppilovahveropiirakka. Tämä upposi jopa meidän vajaa 3-vuotiaalle niin hyvin että veti kaksi palaa, lapset on ihanan ennakkoluulottomia uusien ruokien suhteen. Itselle sienet on ollut pitkään nounou-listalla, mutta tälläisessa piirakassa ne menevät kyllä hyvin. 


Granaattiomena-halloumisalaatti

tammenlehtisalaattia
granaattiomenan siemeniä
viinirypäleitä
halloumijuustoa

kastikkeeksi 
oliiviöljyä
vaaleaa balsamicoa
suola
pippuri



Suppilovahveropiirakka 

Pohja
1dl kaurahiutaleita
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl kylmää vettä

Täyte
n. 3 dl suppilovahveroita
1 sipuli
140 g pekonia
100 g emmental juustoraastetta
1 prk valion mustapekka-kermaa
2 munaa


Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään, lisää öljy ja vesi. Sekoita puuhaarukalla taikinaksi ja painele jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle. 
Leikkaa pekoniviipaleet pienemmiksi paloiksi ja paista pannulla hetken aikaa jotta enin rasva alkaa sulaa. Lisää joukkoon silputtu sipuli sekä suppilovahverot ja kypsennä sen verran että sipulit ja sienet pehmenevät. Levitä täyte pohjan päälle.
Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä joukkoon kerma sekä juustoraaste. Kaada piirakan päälle.
Paistetaan 200 asteessa n.puoli tuntia.


tiistai 3. joulukuuta 2013

Banaaniletut

Banaaniletuista olen kuullut jo aiemmin, mutta nyt vasta muistin niitä kokeilla kun etsin vaihtelua arkisiin välipaloihin. Näistä tuli yllättävän hyviä ja tyttökin tykkäsi kovasti syödä. Lisäksi nämä ovat terveellisiä! Banaanin mausta täytyy kyllä pitää, jotta nämä maistuvat. Kaveriksi sulatin pakkasesta mustikoita ja oli kyllä aika maukas yhdistelmä! Ohje Emmin ja Terhin treeniblogista :)
Sain tällä ohjeella 8 lettua.





Banaaniletut
2 isoa banaania
4 kananmunaa
½ tl leivinjauhetta
(itse laitoin ihan ripauksen myös vaniljasokeria)

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Paista pannulla pienessä määrässä rasvaa.

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Fudge

Tämän ohjeen sain salaiselta leivontaystävältäni marraskuun paketissa. Oli mukava päästä testaamaan taas jotain ihan uutta ohjetta sekä mm. glukoosisiirappia jota en ollut aiemmin käyttänyt. Ihan mukavan helppo ohje, mutta digitaalisen paistolämpömittarin tämä vaatii. Parhaimmillaan fudget oli omasta mielestäni seuraavana päivänä, silloin rakenteesta oli tullut pehmeä fudgemainen ja toffeen sitkeys hävinnyt. Hyviä oli, sai makeannälän tyydytettyä parilla palalla :)


Fudge

2 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
vajaa 1 ½ dl (200 g) Dansukker Glukoosisiirappia
2 ½ dl (225 g) Dansukker Taloussokeria
2–3 rkl Dansukker Tummaa siirappia
½ dl vettä
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl vettä
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

1. Sekoita suola kermaan.
2. Mittaa glukoosisiirappi paksupohjaiseen ja korkeareunaiseen kattilaan. Lisää sokeri, tumma siirappi ja vesi ja sekoita tasaiseksi. 


3. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä täydellä teholla, kunnes seoksen lämpötila on 
124 °C. Sekoita välillä.

4. Lisää kerma-suolaseos sekoittaen kattilaan (varo, seos kuohahtaa). Kuumenna uudelleen 124 asteeseen koko ajan sekoittaen.


5. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä 90 asteeseen. Sekoita massaa jäähtymisen aikana.
6. Sekoita 1 rkl vettä, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi, kiinteäksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä tipoittain.
7. Lisää tomusokeritahna saman tien voimakkaasti sekoittaen massaan. Sekoita tasaiseksi.
8. Kaada kuuma massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan, käytä lopuksi kaavinta, ja levitä tasaiseksi. Anna jäähtyä vähintään muutama tunti kunnes fudge on leikattavissa. (Jäähtymisaika riippuu fudgen paksuudesta.)

9. Leikkaa jäähtynyt fudge paloiksi ja nauti.




Huom! Fudgemassaan keittämisen jälkeen lisättävä tomusokeritahna saa aikaan fudgelle tyypillisen pehmeän, "purtavan" rakenteen. On tärkeää, että annat massan jäähtyä 90-asteiseksi ennen tomusokeritahnan lisäämistä. Liian kuumaan massaan lisääminen saa aikaan tomusokerin liukenemisen, ja lopputuloksena on sitkeä toffee (mikä sekin toki maistuu vallan erinomaiselle).

Mukavaa huomata että blogini on saanut lisää lukijoita! Tervetuloa uusille :) 20 lukijan raja jo rikottu, huisia!