keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Pulled pork-hampurilaiset

Uutena vuonna kokeilimme tehdä ensimmäistä kertaa pulled porkia ja kieltämättä se vei vähän mukanaan. Lauantaina kokkailtiin sitten hamppareita revityllä possulla ja oli hirrrveeen hyvää! En ole aiemmin juuri tutustunut possustakaan muihin osiin kuin jotain ulko-/sisäfilettä tullut tehtyä enkä olisi uskonut että lapapalasta voi saada irti pitkän kypsennyksen jälkeen näin maukasta lihaa. Kannattaa kokeilla, näiden ruhon osien hintakaan ei juuri päätä huimaa. Tämä lapapala taisi olla nyt jotain reilu 4 e kilohinnaltaan, joten ei paha mielestäni. Ostin n. 1,5kg painavan palan ja lihaa tästä riitti  suunnilleen 7 hampurilaiseen.




Hampurilaissämpylöinä nämä viime viikolla tehdyt luomuisat sämpylät.

Välissä lisäksi haudutettua punasipulia, bbq-kastiketta, cheddar-juustoa, majoneesia, ketsuppia sekä jääsalaattia. Nyt muuten Lidlin valikoimiin oli tullut cheddar-viipaleita, jotka olivat maukkaita hampurilaisten välissä.

Burgereiden kaveriksi tarjottiin ranskalaisia ja valkosipulista dippiä.


Valkosipulinen dippi
1 prk kermaviiliä
n. 2 rkl majoneesia
3 valkosipulin kynttä
dijon-sinappia
suolaa
sokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti