perjantai 14. helmikuuta 2014

Mansikkaiset valkosuklaa-whoopiet

Ystävänpäivän whoopieita tehtiin esikoisen kanssa aamusta. Kokeilin täytteeksi mansikkaista valkosuklaatäytettä, joka onnistui ihan jees mutta seuraavaa kertaa varten tekisin hieman erilailla. Nyt täytettä tuli niin reipas määrä että täytyi lopusta tehdä vielä 14 cm:n irtopohjavuokaan hyydykekakku pikaisesti jotta ei menisi hukkaan. 
Pohjien ohje alunperin Tarun Taikakakut-blogista :) 






Whoopies
125g pehmeää voita tai margariinia
1 1/2-2 dl sokeria
1 muna
4 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta (jos haluat vaaleita pohjia laita kaakaojauheen tilalle 1dl lisää  vehnäjauhoja)
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
  2dl maitoa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne hitaasti sekoittaen vuorotellen nesteiden kanssa.
Pursottele pellille haluamasi kokoisia kasoja tai tee lusikalla nokareita. Kasat muuttuvat noin puolitoista kertaisiksi. Yhdelle pellille tulee noin 25 kakkusta ja taikinasta tulee reilu 2 pellillistä. Taikinakasat leviävät uunissa tasaisiksi kakuiksi.
Paista  180'c  keskitasolla   n.11 minuuttia.
 
Täyte
1 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
1 pss kuivattuja mansikkahiutaleita
100 g valkosuklaata
 
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon jäähtynyt valkosuklaa niin että kermavaahto ei ole aivan jääkaappikylmää. Jos kerma on liian kylmää ja suklaa liian lämmintä, niin valkosuklaa ei sekoitu tasaisesti täytteeseen vaan kökkööntyy. Lisää maitorahka ja veitsellä vähän pienennetyt mansikat. Pursota jäähtyneiden puolikkaiden päälle. Makeutus täytteeseen tulee valkosuklaasta.
Tein täytteen tänään niin, että laitoin 2 dl vispiä ja 200 g maitorahkaa, mutta kuten sanottu niin täytettä tuli tosi reilusti ja noilla pienemmillä määrillä se varmasti riittää. Myös valkosuklaan ja mansikan maut vähän hukkuivat kun kermaa ja rahkaa oli enemmän, joten nekin pääsevät varmasti paremmin oikeuksiinsa pienemmillä määrillä.

Ihanaa Ystävänpäivää kaikille!

1 kommentti: