tiistai 11. lokakuuta 2016

Hampurilaiset palsternakkasämpylöillä

Saatiin pussillinen palsternakkaa ja kovasti mietin mihin voisin niitä käyttää muualle kuin uunijuureksiin. Pienen googlettelun jälkeen päädyin tekemään palsternakkaraastetta ja lisäsin raasteen sämpylätaikinan joukkoon. Taikinaa tehdessä mietin miten voimakkaasti tämä juures antaa makua sämpylöihin kun raastetta meni mielestäni aika reilusti. Valmiissa sämpylöissä palsternakka ei kuitenkaan maistunut yhtään liikaa, vaan antoi mukavaa pientä lisämaustetta sekä mehevyyttä taikinaan.




Palsternakkasämpylät

1 litra vettä
2 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
3 dl palsternakkaraastetta
2 dl kaurahiutaleita
3 dl ruisjauhoja
½ dl öljyä
n. 10 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi hieman kädenlämpoä lämpimämmäksi, sekoita kuivahiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, palsternakkaraaste, kaurahiutaleet ja ruisjauhot. Lisää öljy ja vaivaa vehnäjauhoja vähitellen käsin mukaan taikinaan, kunnes taikina on sopivan kimmoisa mutta ei liian kova. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Alusta taikina jauhotetulla pöydällä ja leivo sämpylöiksi. Kohota pellillä n. 30 min. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.

Hampurilaisten väliin meillä laitettiin salaattia, tomaattia, suolakurkkua, majoneesia, ketsuppia sekä aurajuustoa. Lisäkkeeksi teimme bataattiranskalaisia sekä valkosipulidippiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti