maanantai 10. lokakuuta 2016

Mansikka-brita (maidoton, gluteeniton)

Pojan synttäreille piti keksiä myös jotain maidotonta ja gluteenitonta tarjottavaa, joten tämä ihana mansikka-britan ohje osui tähän todella hyvin. En ole aiemmin tehnyt brita-kakkua, joten siinäkin mielessä kokeilu kiinnosti. Tämä kesäinen mansikka-kakku oli todella hyvää ja helppoa tehdä. Ohje on löydetty Eben Mansikkamäki-blogista.





Mansikka-marenkikakku (Brita-kakku)
Pohja:
100 g maidotonta margariinia
1 1/2 dl sokeria
5 keltuaista
4 rkl kaura- tai soijamaitoa
2 dl gluteenitonta jauheseosta
2 tl leivinjauhetta

Marenki:
5 valkuaista
2 1/2 dl sokeria

Täyte:
1 prk vispautuvaa soijakermaa
tuoreita mansikoita

1. Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita vaahtoon soijamaito ja jauho-leivinjauheseos.

2. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon loppu sokeri.

3. Levitä taikina leivinpaperille vuoratulle uunipannulle (30x40 cm). Peitä taikina marengilla ja ripottele pinnalle mantelilastut.

4. Paista kakkupohjaa uunin alaosassa 150 asteessa n. 30 min. Anna pohjan jäähtyä.

5. Jaa pohja kahteen osaan. Vaahdota soijakerma, mausta sokerilla ja levitä toisen puoliskon päälle. Levitä halkaistut mansikat kermavaahdon päälle. Jätä osa kokonaisiksi kakun päälle koristeeksi. Nosta toinen pohjan puolikas täytteen päälle ja koristele mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti