sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Suklaamurupiirakka mustaherukoilla

Uusimmasta Maku-lehdestä bongasin herkullisen näköisen suklaamurupiirakan ohjeen, jota päätin kokeilla tehdä juhannusaatolle jälkiruoaksi. Tämä piirakka oli todella helppo ja nopea tehdä sekä älyttömän herkullinen! Tulen käyttämään varmasti tätä ohjetta jatkossakin. Mustaherukoiden tilalla toimii varmasti myös muut marjat.





Suklaamurupiirakka mustaherukoilla

2 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna
1 muna
1 dl maitoa
mustaherukoita
50 g tummaa suklaata

vaniljakastiketta tai -vaahtoa

Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet ja rasva. Ota muruseoksesta erilleen 1½dl päällistä varten.
Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen muna ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm).
Ripottele päälle herukat ja muruseos. Rouhi pinnalle vielä suklaata.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai -vaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti